2023-09-25

Új darab bemutatójára készül a Viharsarok Táncszínház társulata

A Viharsarok Táncszínház 2023. november 21-23. között mutatja be saját új felnőtt darabját a Békéscsabai Jókai Színházban, mely Rejtő Jenő: A Szőke Ciklon című regénye alapján készül. Addig is rendszeresen betekintést adunk a kulisszák mögé. Bemutatjuk a szereplőket, a próbafolyamatot, a díszlet, jelmez, kellék gyártás titkait.

Mindez megtekinthető folyamatosan a Viharsarok Táncszínház facebook oldalán, valamint az instagrammon is.


Egy kis érdekesség magáról az íróról:

Költő, bokszoló, színész és kalandor. 

Ő nem más, mint Reich Jenő (Rejtő Jenő). No de hogyan lett ReichJenőből Rejtő Jenő vagy P. Howard?

A Rejtő írói nevet ő maga választotta. A P. Howard néven publikált történetei mögött az olvasók egy angol férfit képzeltek. Ezzel célja az volt, hogy az olvasók jobban vegyék a könyveket, ami akkoriban egyáltalán nem volt szokatlan.

Így vélekedett róla barátja: Ritter Aladár:

"Szerintem két Rejtő volt. Az egyik: kellemes, barátságos, szeretetre méltó, nagyszerű csevegő, a szórakoztatás mestere. A másik: a nagyhangú, izgága, hirtelen haragú, ellentmondást nem tűrő, erőszakos fickó. Az első számú kedves Rejtő pillanatok alatt átváltott a másodikra: a nehezen elviselhető P. Howardra”.

Érdekesség: Barátja Karinthy Frigyes, hogy felhívja Rejtőre az emberek figyelmét, a Pesti Naplóban megjelentetett egy cikket, amiben az öngyilkosságról próbálta lebeszélni – igaz, a férfinak esze ágában sem volt véget vetni az életének.

FacebookVissza a hírekhez

Rendhagyó történelemóra Vármegyén innen és túl

2023-10-05

Sikeres évadnyitó gálaműsor

2023-09-15