2024-05-27

Bemutatóra készül a Viharsarok Táncszínház

Állatok költöznek a Szentesi Tóth József Színházba

A Viharsarok Táncszínház társulata, Szabó Attila – ifj. Mlinár Pál – Lovas Gábor: Állat(i)mese – eltáncolt meséjének bemutatójára készül, mely 2024. május 29-30-án a Szentesi Tóth József Színházban lesz látható. Az erdei állatok történetét megelevenítő látványos előadás a gyermek közönség részére egészen biztosan kellemes szórakozást ígér. A társulat tagjait a szentesi közönség legutóbb A Szőke Ciklon – eltáncolt regényben láthatta telt házas előadásokon. Most a fiatal korosztály részére is hasonló produkcióval készülünk.


Egy kis ízelítő a történetből:

Mi, emberek, hajlamosak vagyunk kivetíteni saját tulajdonságainkat a minket körülvevő állatvilágra is. Így lesz az egyszeri rókából sunyi, minden hájjal megkent gazember, a nyusziból eszes, bár félénk fürgelábú, vagy éppen a bikából üresfejű, erőtől duzzadó izompacsirta. Holott ezek az állatok valójában egyszerű élőlények, csupán mi, emberek varázsolunk belőlük gyámoltalan áldozatot, vagy éppen fenevadat, szörnyeteget. Az Állat(i)mese csak részben állati, hiszen egy ízig-vérig emberi történetet mesélünk és táncolunk el, amihez segítségül hívjuk az egyfarkú, kétszárnyú, négylábú, tízkörmű, szőrös barátainkat.

Főhősünk Sunyesz, a ravaszdi róka, akinek „se kutyája, se macskája”, egyedül bolyong a világban, miközben ott szedi rá az erdő lakóit, ahol csak tudja. Nem is bíznak benne, elkergetik. És ismerjük a pletyka természetrajzát: gondoskodnak is róla, hogy rossz hírét keltsék mindenhol. Mi pedig, miközben megismerjük Sunyesz valódi természetét, szinte már meg is szeretjük ezt a jóindulatú, kedves csavargót, aki a legszorongatóbb helyzetekből is kivágja magát. De kutyából nem lesz szalonna, a vér pedig nem válik vízzé… Vagy mégis?

 

Szereposztás

SUNYESZ, a ravaszdi róka - Mlinár Péter

DON PAOLO TORRES, a bikák vezére - ifj. Mlinár Pál

DR. RÉPÁSSY ÖDÖN, a nyúlpapa - Gáspár Bendegúz

RÉPÁSSY ÖDÖNNÉ, a nyúlmama - Fazekas Döníz

RÉPÁSSY KAROLA, a nyúllány - Kiss Anna Borbála

RÉPÁSSY JENŐ, a nyúlfiú - Oláh Dániel

RÉPÁSSY Karina, a nyúllány - Nagy Anett

PABLO BICASSO, a smasszerbika - Vig Péter

TINO DE LANTOS, még egy smasszerbika - Sefkovics Máté

LENGE, a cinke -Tóth Luca

DONNA, a galamb - Földes Roxána

 

 

Alkotók:

Díszlet: PaPet co.

Jelmez: Mlinár Péter

Zene: Lovas Gábor

Író: Szabó Attila

 

Rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál

 Vissza a hírekhez

Békéscsabán is hátható volt a Rendhagyó Történelemóra

2024-06-08

Beköltözik a Viharsarok Táncszínház társulata a Szentesi Tóth József Színházba

2024-05-09