2022-10-04

Rendhagyó Történelemóra a békéscsabai diákok részére

A Viharsarok Táncszínház Rendhagyó Történelemóra című darabját ezúttal Békéscsaba 4 általános-, valamint 3 középiskola tanulói tekinthetik meg 2022. október 10-13. között a Balassi Bálint Táncművészetek Házában (5600 Békéscsaba, Luther u. 6.), minden nap 10 és 13 órai kezdettel.

A műsorban az 1100 éves magyarság történetén kalauzoljuk végig a közönséget.

Az előadásban megjelennek a középkori körtáncok éppúgy, mint a bajvívás gyakorlására használt fegyver és ügyességi táncok. A reneszánsz korból vonulós, szerelmi páros táncok jelennek meg. Látható lesz a virtuóz legényesek kalotaszegi magyar és méhkeréki román változata. A barokk stílus díszített, pompás táncpéldáját követően a reformkor újdonsága a verbunk és csárdás szintén bemutatásra kerül.

A Rendhagyó Történelemóra látványos animációk segítségével repít vissza történelmünk korábbi évszázadaiba, miközben a Kárpát-medence egészét is bejárjuk.

Az előadással az oktatási-nevelési intézmények tanulóinak ingyenesen lehetőséget biztosítunk a művészeti nevelés funkcióját betöltő, nemzeti emlékeink, értékeink megismerésére.

A rendezvény megvalósítását a Nemzeti kulturális Alap Táncművészet kollégiuma és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja!


Vissza a hírekhez

A Viharsarok Táncszínház együtt ünnepel a 75 éves Balassi Táncegyüttessel

2022-11-03

Egerben újra látható a Szaffi

2022-09-21