Földes Roxána

Földes Roxána

Táncos

Születési hely, idő: Békéscsaba, 1993. szeptember 03.

Magamról

A tánc már hét éves koromban életem meghatározó részévé vált. Először a klasszikus balett és a jazztánc alapjaival ismerkedtem meg, majd tíz éven át a modern és kortárs táncok világában folytattam táncos tanulmányaimat, mely során számos kurzuson, országos és nemzetközi versenyen vehettem részt. Ezek mellett az akrobatika töltött és tölt be ma is számomra fontos szerepet.

Ezt követően a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanházban szereztem színházi táncos végzettséget, majd 2013 óta a Békéscsabai Jókai Színház táncosaként dolgoztam. Az itt töltött évek alatt számos neves rendezővel és koreográfussal dolgozhattam együtt táncosként, majd később koreográfus asszisztensként is.

2018-ban a Fővárosi Nagycirkusz újonnan megalakult tánckarának egyik alapító tagja lettem, ahol először dolgozhattam a levegőben, karikán, mely a tánc mellett gyorsan a másik szenvedélyemmé vált. Azóta Budapesten szereztem légtorna tréner képesítést, valamint számos nagyszínpadi, színházi produkcióban léphettem fel légtornászként.

Munkám során mindig fontosnak tartottam a megújulást és a tanulást, saját határaim feszegetését, új stílusok megismerését, így az évek során számos független produkcióban, musical esteken, koncerteken léptem színpadra tánckarban és szólistaként egyaránt.

Szakmai pálya

 • 2013-2015

  Színitanház - színházi táncos szak

 • 2013-2020

  Békéscsabai Jókai Színház - táncos

 • 2018-2019

  Fővárosi Nagycirkusz - Budapest

 • 2020-

  Viharsarok Táncszínház

Szerepei