Gáspár Bendegúz

Gáspár Bendegúz

Táncos

Születési hely, idő: Békéscsaba, 1999. 07. 06.

Magamról

Kilencéves koromban kezdtem el néptánc órákra járni. Az általános iskolában, ahova jártam nagyon kevés fiú járt néptáncra, pont emiatt hívtak engem is néptáncolni. De én inkább a szép lányok miatt mentem el nap mint nap az órákra. Két év múlva át költöztünk a Balassi Bálint Magyar Művészetek Házába, ahol összevontak minket még egy gyermek csoporttal. Nagyon szerettem ezt az időszakát az életemnek, nagyon sok értékes kapcsolatra és emlékre tettem ebben az időben szert, megtapasztalhattam a néptánc közösségalkotó erejét is! Ekkor találkozhattam a felnőtt csapattal is, és láttam az idősebb táncosoktól a szakma felé fordított elhivatottságot, és áhítatot.

2015-ben kerültem fel a felnőtt táncegyüttesbe, a Balassi Táncegyüttesbe. Ekkor még csak körvonalazódtak bennem a gondolatok, hogy valóban magával a tánccal szeretnék foglalkozni. A táncegyüttesnek köszönhetően rengeteg fellépésen, versenyen, és turnén vehettem részt, és rengeteg jó emlék köt ehhez az időszakhoz. Egyre többet kezdtünk el dolgozni a Békéscsabai Jókai Színházban, és egyre csak kíváncsibb lettem a színházi világgal kapcsolatosan.

Az első táncszínházi élményem az Állat(i)mese című darab volt. A mai napig a kedvenc darab, melyben szerepeltem, különféle, színesebbnél színesebb tánc típusokkal, stílusokkal, sok-sok kihívással.

Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem első éves hallgatója vagyok néptánc-pedagógus szakon.

Szakmai pálya

 • 2013-2016

  Rábai Ifjúsági Táncegyüttes - Békéscsaba

 • 2016-

  Balassi Táncegyüttes - Békéscsaba

 • 2020-

  Magyar Táncművészeti Egyetem - néptáncpedagógus szak

 • 2020-

  Viharsarok Táncszínház

Díjak

 • 2018

  "Ezüstpitykés táncos" cím - Országos Ifjúsági Szólótánc Fesztivál (Eger)

 • 2018

  Nívódíj - VI. Jászsági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncverseny (Jászberény)

Szerepei