2022-01-18

A Fehérlófia 15 alkalommal repítette a mese világába a közönséget.

A 2022-es év kezdéseként január 6-17 között közel 3600 néző láthatta a Fehérlófia varázsmesét. Ahogyan a megelőző riportokban, beszélgetésekben már elhangzott a darab minden korosztály részére emlékezetes pillanatokat fog szerezni. Valóban így lett, hiszen az összes előadáson vastapssal jutalmazta a közönség a produkciót. Az alkotóstáb, a Viharsarok Táncszínház táncosai, a Jókai Színház színművészei, a technikai háttér (fény-, hang-, díszlet-) közös munkájának köszönhetően jött létre az a varázs melyet számos gratuláció, elismerés példáz. A környező településekről is érkeztek gyerekek, akik szép élményekkel távoztak az előadásról. Többek között egy ilyen elismerést olvashattunk a Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola on-line oldalán:

 

A Kis Bálint Református Általános Iskola szívügyének tekinti, hogy eljuttassa tanulóihoz a magyar kultúra kincseit. Ebben a tanévben 104 tanulónk igényelt színházbérletet a Jókai Színházba. Reményeink szerint lelkük gazdagodásával egyszer művelt, művészetkedvelő felnőttként emlékeznek majd vissza ezekre az alkalmakra.

Január 6-án 51 alsó tagozatos kisdiákkal, míg ma, január 13-án 53 felső tagozatos tanulóval tekintettük meg a Viharsarok Táncszínház és a békéscsabai Jókai Színház művészeinek előadásában a Fehérlófia című varázsmesét. Az ősbemutató kicsik és nagyok számára egyaránt meghatározó élményt nyújtott, ahol kiszakadtunk a valóságból, eljutottunk a mesék földjére, a jó legyőzte a gonoszt, leküzdött minden akadályt és elnyerte szerelme kezét.”

 

A Fehérlófia varázsmesét 2022. február 14-16 között 5 alkalommal nézheti meg a közönség a Szentesi Tóth József Színházban. Ezt követően április 1-5 között Békéscsabán, a Jókai Színházban ismét 5 előadásban lesz látható.Vissza a hírekhez

Trianon a József Attila Színházban

2022-01-24

Hamarosan látható a Fehérlófia

2022-01-06